Suus op reis,........

Zuid-Korea

Officiele landstaal: Koreaans

Hoofdstad: Seoel

Regeringsvorm: Republiek

Staatshoofd: President Lee Myung-bak

Regeringsleider: Premier Han Seung-Soo

Religie: Christendom 29%, Boeddhisme 23%

Inwoners: 48.508.972

Munteenheid: Zuid-Koreaanse Won (Krw)

 

Donderdag 21 april 2011 Seoul

 

Vanochtend vroeg met de metro naar de airport van Beijing gereden. Ik had me vergist in reistijd. Ik dacht laat ik ongeveer omstreeks 06u vertrekken vanaf m'n hostel dan ben ik een uur later op de airport. Mijn vlucht was 08.20u maar ik kwam om 07.48u op de airport aan. Toen moest ik nog inchecken, langs de immigratiedienst en de beveiliging. And Oh My God wat heb ik nog 'n spierpijn van het lopen over de Grote Muur van gisteren. Rennen door die airport heen jonghhh? Ik weet geen eens met welke airline ik gevlogen heb eigenlijk,  but they were not amused that I was that late,.... Anyway. De vlucht ging voorspoedig en wat had ik 'n honger gelukkig serveren ze in Azie nog wel normale maaltijden tijdens
de vluchten (incl.)

Ik had overigens de keuze gemaakt om te gaan vliegen dit keer en niet over land/zee te reizen. Naar verhouding was het eigenlijk goedkoper om per vliegtuig vanuit China naar Korea te vliegen. Ook totaal geen spijt gehad. Op de airport wilde ik ff pinnen. Nou tot halverwege werd alles in het Engels aangegeven op de pinautomaat en ineens schakelde hij over in het Koreaans. DAMN heb ik per ongeluk dus 500.000Won (iets van 316euro ofzo) gepind.

De immigratiedienst vroeg hoe lang ik in Korea wilde blijven. Ik dacht iets aan twee weken. Nou maakt er maar 3 weken van  om het geld op te maken. Heb ik weer? Ik zit nu in een guesthouse wat gerund wordt door een wat ouder echtpaar. Echt zo liefff. Ze proberen Engels te praten maar het klinkt echt voor geen meter. Maar ze doen hun best en dat waardeer ik. Ik lig wederom in m'n ntje in 'n dorm. Tot nu toe heb ik weinig backpackers gezien in Korea. Als er blanken zijn dan vallen ze enorm op. Per nacht kost het me 19.000Won (12euro) incl. ontbijtje.

So far very good! Ook eindelijk de foto's geupload die ik wilde uploaden. De website is ge-update en ik kan hier normaal Internetten. Korea en Japan zijn twee landen met de snelste Internet ter wereld. Dat heb ik ook gemerkt met het up-daten van m'n website. Facebook wordt hier niet gecensueerd maar iets uploaden naar Youtube werkt dan th niet. Dat wordt wel door de overheid tegen gehouden.

So far? Rainy rainy,....

Vrijdag 22 april 2011, Seoul

Vandaag wat geschiedenis gehad over Korea. Ik ben naar een paleis geweest wat gebouwd was in 1394 (617 jaar oud). Gebouwd door de Joseon Dynasty. De paleis heet "Gyeongbokgung" de Engelse vertaling is "Palace of Shining Happiness". De paleis heeft 'n geschiedenis wil je niet weten? Overgenomen door de Japanners in 1592 ((419 jaar geleden) toen weer terug gewonnen door de Koreanen toen weer in 1911 ((100 jaar geleden) door de Japanners systematisch vernietigd tijdens de Japanse onderbezetting en in 1989 is het weer door de Koreanen gerestaureerd. Dus om een heel lang verhaal verder kort te houden. Een mooie paleis met 4 hoofdingangen. Die staan voor de natuur elementen (water en winter, vuur en zomer, metaal en herfst en hout en lente).

(De Paleis)

(Wat blijkbaar nog bewaakt wordt door Mister nep snor en geitebaard?)

(Wel grappig die tradtionele kledij)

(Leuke optrekjes)

(Zie je het al voor je? Zit je zo op je troon, word op je wenken bediend,.....mmmh,...nice thoughts,.....)

http://videos.webs.com/player.swf?file=229747695&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/suusgoessouthamerica/zuidkorea2011.htm&r=0.6713247172578672&s=t&ext=.flv

(Plafond)

(Mooie boom)

(Groep met schattige kindertjes, niet zeggh maar ik neem er gewoon n mee!)

(De voorkant van het paleis)

(Een straatje in Seoul maar zie ik nou Tulpen?)

(Ziet er erg Nederlands uit moet ik zeggen?)

(Zeker weten dat deze uit Lisse komen)

(Hello father, yes my child what do you bring me? I brought Guus Hiddink for you a couple of years agoo!)

(Go in peace my child, yes father!)

(Nice view)

(Daarna gaan lunchen, DAMN dat was goed! Het lijkt op pasta die staafjes maar is iets van vis in een soort van bamiesoep, ik weet het niet hoor? Voor 3000Won (1,90euro) maar tasted nice. Ik ga vanavond weer terug naar die chickies, good price en good food!!

Vandaag ook de DMZ tour voor morgen geboekt. DMZ betekent Demilitairized Zone. Het is een bufferzone DE grens tussen Noord en Zuid Korea, die officieel nog in oorlog zijn. De bufferzone kan je een beetje vergelijken met de IJzeren Gordijn wat bestond tijdens de Koude Oorlog in Europa. De grens is 248 kilometer lang en 4 kilometer breed. Morgen lees je meer.

Verder nog wat Koreaanse feitjes:

- Hondenvlees wordt hier gewoon gegeten alhoewel het wel duur is.
- 3,8% van de bevolking in Zuid-Korea is werkeloos
- 0,0% van de bevolking in Noord-Korea is werkeloos
- 21% van de achternamen van de Zuid-Koreanen is "Kim".
- In Noord-Korea is er niet n Internetcaf.

 

Zaterdag 23 april 2011, Seoul

 

Mjah, euh op je vakantie hoor je natuurlijk ook geen wekker te gebruiken maar soms heb je die toch echt nodig als je 's ochtends een bus/trein/vlucht hebt. Ik had een tour gereserveerd voor DMZ. But oh my God want zo werd ik wakker. Ik had me verslapen. Ik was of door de wekker heen geslapen of de wekker is niet afgegaan. Ik zal het nooit weten. Niet te veel stressen want het blijf natuurlijk wel 'n vakantie, opnieuw geboekt maar dan voor morgen. Morgen 1ste Paasdag dat onze Jezus is  wederopgestaan, ga ik naar de landgrenzen tussen Zuid en Noord Korea. Mits m'n wekker,.....

Ik heb altijd een plan B en die had ik anders morgen opgezocht maar ik ben naar de voetbal World Cup Stadium van Seoul geweest. Echt helemaal peppy. Ik heb het gras geroken (ik weet niet wat de steward dacht?) Indische koe met grote uiers? ;) Was echt op en top. Ook ff de museum bekeken. Wat gaaaaf th hoor? Van mij mogen de Europese kampioenschappen in 2012 dan ook al beginnen. De entourage erom heen, ik ben er helemaal verslingerd aan. Met m'n 39 jaar spaar ik dan de voetbal plaatjes van Panini en supermarkt de Vomar had gave 'speldjes' van alle landen. Complete Markplaats.nl onderhandelingen ik man!!!!

(ik besef trouwens dat sommige foto's onscherp zijn, ik moet wat vaker m'n bril op. Dit is metro station World Cup Stadium)

(Het gras geroken)

(Het jaar waar Nederland zich niet kwalificeerde voor het WK 2002 maar gelukkig wel een Nederlander, Guus Hiddink een belangrijke rol heeft gespeeld voor Zuid-Korea)

(Het Zuid-Koreaanse elftal)

(Feestje met Hiddink)

(Een Duitser die geel krijgt, altijd goed! De bekende Collina met z'n kale kop met visogen)

(De finale Duitsland - Brazilie)

Voetbal zal altijd een (passieve) passie van me zijn. Nadat ik me had vergapen in het stadion en in de museum ben ik de "Stadion Mall" ingeweest. Eerst een lekkere maaltijd gescoord. Vraag me niet wat ik heb gegeten? Het was heerlijk. Veel groente en wederom iets van vis. Daarna ff de shopping mall in geweest. Leuk. Ik heb nog altijd nieuwe kleding nodig maar ik wacht totdat ik in Taiwan ben. (Made in Taiwan) Of in Maleisie kon ik ook goed kleding scoren.

Per metro ben ik naar het World Cup stadion geweest. De nvoud zoals in China was het niet maar gelukkig ook niet zo abracadabra als in Moskou. In Seoul zijn er onwijs veel lijnen en daar moet je ff uit zien te vogelen. Ik heb al lang niet meer in een metro gezeten in Nederland. Ik moet zeggen dat de metro's in Seoul ook weer door 'n ringetje zijn te halen voor wat betreft hygiene en veiligheid. Waarom zie ik nergens graffitti? Waarom zie ik geen kauwgom her en der geplakt? Waarom zijn de stoeltjes netjes bekleed, je zou bijna zeggen gemeubileerd? Ook hangen er tv's om de 4 meter waarop natuurlijk reklame is te zien maar ook elk station in het Koreaans en Westers is aangegeven. Zowel beeld als geluid.

Iedereen fijne Pesach, in Korea geen chocolade eieren gezien. Ik geloof niet dat ze de wederopstanding van Jesus hier met eieren vieren? Of uberhaupt de wederopstanding vieren?

So far life is good!!

24 april 2011, Seoul

 

Vanochtend naar de 'grens' DMZ geweest tussen Noord en Zuid-Korea. And oh my God? Wat is 07.00u vroeg? Gaap, gaap!! Ik kon nauwelijks m'n ogen openhouden en gelukkig waren er andere reizigers die ook vroeg hun bed uit kwamen om maar  een beetje aanspraak te hebben en dat ze me wakker hielden aan de ontbijttafel. Whel joew koing? (where you going?) Snurk, snurk, snurk. SUUUUUUUUUSAN?? Hh? Ja? Wat zeg je? Uhm? Yeh? Excuse me? Whel joew koing,.............?

Anyway. DMZ, de gids heeft het liever niet over de grens maar over de lijn tussen Noord en Zuid-Korea. Want in principe is het altijd nog n land. Alleen dan met 2 Presidenten en haat en nijd met en tegen elkaar. Wat ik eigenlijk niet wist dat de 'grens' bewaakt wordt en in handen is van de USA army. Een 'grens' van 4km. breed en 240km. lang. De USA army bewaakt de grens aan beiden kanten, als 3e partij en onpartijdig.

(Lekker provoceren Rijborz, vandaag of morgen word ik echt ergens opgepakt!!)

Ik kan je zeggen dat het omschreven wordt als de 'meest scariest place on earth'. Ik vond persoonlijk de sfeer in Bethlehem en Jerusalem in Israel nog spannender. Zowel aan beide zijden van de 'grens' staan tanks met het leger paraat, liggen er landmijnen en is het omheind met elektrisch prikkeldraad. Tevens geldt er een no-fly zone tussen Noord en Zuid-Korea.

(Owja, eerst ff nog 'n keer gegeten, ik kan je zeggen dat het lekker was! ;)

(Ok, dit hoefde dan ook weer niet op de vroege ochtend)

(Even nog wat slaommen met de bus langs wat checkpoints)

(De gehele grens staan uitkijkposten)

De grens waar ik ben geweest Panmunjom, ligt 55km. ten noorden van Seoul. Je kan alleen daar komen met een georganiseerde tour. Jammer genoeg commercieel en je mag alleen mee als je je paspoort bij hebt, niet omdat ze willen weten wat je paspoort nummer is? Maar touristen uit bepaalde delen van de wereld zijn daar niet welkom. Dit om terrorisme te voorkomen. Landen als Jemen, Israel en Saudie Arabie en nog tig andere landen.

We zijn eerst naar een soort museum geweest waar we een filmpje te zien kregen over de geschiedenis tussen Noord en Zuid-Korea. Ik zal je daar niet mee vermoeien. Daarna zijn we een tunnel ingegaan. "Third tunnel". Het is dus de 3e tunnel die is ontdekt weliswaar door de Noord-Koreanen maar zij ontkennen dat zij die tunnel tussen Noord-Zuid Korea hebben gegraven. Wellicht zijn er nog 50 andere tunnels waarvan ze het bestaan niet weten toekomst zal het uitwijzen. Lengte 265m en 73m diep. Mocht de oorlog uitbreken dan wilde de Noord-Koreanen de tunnels gebruiken als een "SUPRISE AANVAL". Dat zeggen de Zuid-Koreanen, ik suggereer verder niets,.........

(Eerst ff 'n helmpje op voordat je de tunnel ingaat, niet dat je bang hoeft te zijn dat de tunnel instort maar omdat de tunnel is gegraven voor kabouters niet groter dan 1.45m, ik kon dan ook rechtop de tunnel inlopen ;)

Daarna zijn we naar een punt geweest waar we zicht hadden op een 'dorp' in Noord-Korea. Helaas mochten we er geen foto's maken. We mochten wel met verrekijkers naar het dorp kijken. Nou komt het mooie. Zoals je weet is Noord-Korea een communistisch land. Dus de inwoners hebben geen recht van spreken en alles wordt voor hun bepaald. Nou Google maar wat communisme inhoudt. Maar het dorp naar waar we keken was geen echt dorp. "Propaganda Village". Het is een dorp wat gebouwd is door de Noord-Koreanen om te doen lijken dat het bij hun ook 'gezellig' is incl. basketbal/voetbal veld als je door de verrekijker goed kijkt? Zie je poppen in huizen. Er rijden geen auto's en alles is gewoon nep. Ik zag wel 2 mensen lopen. De rest was nep. Heb je enig  idee hoe raar dat is? Wellicht kijken ze ook naar ons zoals wij naar hun gluren. Ik had er een raar gevoel bij in iedergeval.

(Hier keken we uit op een propaganda village, echt weird,...............)

Voor Ibu een koelkastmagneetje gescoord (bij natuurlijk een toerism shop) en maar snel de bus in gegaan. Ik was niet bang maar ik vond het ook te commercieel en eigenlijk anno 2011 vind ik dat die twee presidenten maar 'ns met elkaar moeten gaan praten want in 1989 is de muur in Berlijn naar beneden gehaald en daar is niemand slechter van geworden ik vind dat de Noord-Koreanen ook die vrijheid moeten hebben. Onbegrijpelijk dit. Vertelde de gids ook nog dat beiden presidenten geen  verdrag willen ondertekenen voor anti-landmijnen. Af en toe komen er een paar landmijnen in 'dozen' in de rivier voorbij  drijven waarbij (uiteraard) onschuldige Zuid-Koreaanse vissers alle kanten worden opgeknald.

Daarna zijn we naar het "Dorasan" trein station gereden. Een hagelnieuw station (maar toch bijna 10 jaar oud) helaas niet gebruikt. Een trein station wat Noord met Zuid-Korea verbond. Mocht in de toekomst de twee baby presidenten toch met elkaar uit kunnen komen dan kan dat station gebruikt worden als station wat Korea met Europa kan verbinden. Voor zowel de  Trans-China Raiway als de Trans-Korean Railway en de Trans-Siberie Express. Zou mooi zijn,.....

(Compleet met scan appartuur wat nu zit te verstoffen)

 

(Ik wilde ook een statement maken, ik eis salarisverhoging!!)

Trouwens er is wel n pluspunt aan het geheel. Doordat er natuurlijk niet of weinig wordt geleefd tussen de landgrenzen is het een walhalla voor de flora en fauna. Al met al indrukwekkend.

Ik kan je niet veel vertellen over Noord-Korea. Alleen dat je Noord-Korea kan bezoeken indien je toestemming hebt van de 'overheid' en alleen met een georganiseerde reistour (die uiteraard door de overheid wordt bepaald) bepaalde gedeeltes van het land mag bezoeken. Wat ik heb begrepen mag je ook niet overal foto's van maken en wanneer zij daar zin in hebben kunnen ze afwijken van de reisroute die je in gedachte had. Je slaapt in hotels wat door hun wordt bepaald en je poept en eet wanneer zij dat willen,..........;( 

Daarna zijn we terug de stad Seoul in gereden. Ik heb wat gechilled, gegeten en meegedaan aan iets wat spontaan ontstond op straat. Ik ben natuurlijk niet beroerd om hier aan mee te doen.

http://videos.webs.com/player.swf?file=230378148&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/suusgoessouthamerica/zuidkorea2011.htm&r=0.7449456130176001&s=t&ext=.flv

Een prachtig fenomeen. We hebben gedanst, gehinkeld, gekkebekken getrokken, op de grond gelegen, elkaar vastgehouden,.............! Nice 

 

Maandag 25 april 2011, Seoul

 

Vandaag met een Duitser, Kai een fiets tandem gehuurd en de Han River route gefietst. Een route van totaal 32km. Erg leuk om in Seoul te fietsen natuurlijk. Ik kan er een lang verhaal van maken maar het was gewoon prachtig weer en een mooie route om te fietsen. Erg grappig om te zien dat de Koreaanse fietsers het fietsen erg serieus nemen. Ten eerste zijn ze allemaal gemaskerd, met 'n soort van piratenmonddoek, snelle kleurige zonnebril, stoere helm, strakke wielrennersbroek en met een sportieve winddichte jack er bovenop. Hun fietsen (mountainbike) zien er ook erg snel uit.

(fietsen door Seoul)

Op de gehele route kan je onderweg fitnessen. Mjah, echt fitnessen. Niet 1 of 2 van dat soort pleintjes maar we zijn er echt ongeveer 5 of 6 tegen gekomen. Ik zag voetbalvelden, basketbalvelden, cricketvelden en ga zo maar door? Er hoeft nergens voor betaald worden? Ik heb het idee dat de regering hun volk gezond wil houden! Bravo dan ook. Uiteraard op de route ook supermarktjes gezien waarbij de fietsende Koreanen hun buikjes vullen met uiteraard bamiesoep.

(Fietsen en fitnessen)

Het was een mooie fietsroute langs de Han rivier. Trouwens op een tandem fietsen en achterin mee trappen vraagt erom om als een verrekte "Mon-Gool" te gedragen ;) Wat moeten die Koreanen wel niet van mij hebben gedacht? Gelukkig vertrek ik morgen naar het volgende plaatsje in Zuid-Korea. Sockcho. Einde van de fietsroute zijn we nabij het World Cup stadium geeindigd waar we een overdekt markt hebben bezocht waar verse vis werden verkocht maar ook groente en fruit. We hebben daar ook gegeten uiteraard. Wederom weet ik niet wat ik heb besteld maar het smaakte allemaal weer helemaal lekker. Fiets/tandem huren kostte ons 14.000Won (8,83euro) voor 3 uur rijplezier. Je moet een ID-kaart achterlaten.

(Een visser die wel 'n hele grote vis ving)

So far? Very nice. Koreanen zijn echt hele lieve behulpzame mensen. Eten is echt lekker. Best wel pittig. Na een maaltijd heb ik dan ook vette trek in iets zoets om de smaak wat te compenseren. Ik was iets langer in de hoofstad Seoul gebleven dan mijn plan was maar jah, uh, je ontmoet wel eens wat mensen hier en daar,...;) Morgen afscheid nemen en op naar m'n volgende avontuur.

(Verse aardbeien)

(Verse kreeften/krabben en andere grijpgrage lekkernij)

(Eten, eten, eten)

(Geen idee wat voor wormpjes dit zijn?)

(Krab)

(Octopusje)

(Dit is een mannetje,.........)

(Dit is 'n vrouwtje,..........)

Verder kan ik je Seoul aanraden om meer dan 'n paar dagen te verblijven. Voor een hoofdstad is het eigenlijk nog allemaal goedkoop. Voor 30.000 heb je een leuke avond (ja waar niet ;). De metro's zijn echt makkelijk te bereizen. Alle lijnen zijn zoals in Beijing in kleuren, cijfers, karakters en letters aangegeven. De gemiddelde prijs is ongeveer 0,63euro per rit. Je koopt een kaartje uitsluitend bij een automaat, waarbij je uiteraard op de optie "Engels" krijgt.  Je kan met munten betalen en met briefpapier. Wat ik echt nergens ooit op deze aardkloot heb gezien dat een automaat briefpapier terug wisseld?

Op elke hoek van de straat lopen er een paar politie agenten rond. Wat voor mij weer moeilijk maakte om stiekum te jaywalken. Al die Koreanen staan echt netjes te wachten totdat het voetgangerslicht op groen springt. Dat kan soms echt onwijs lang duren. Je zou denken dat ik zeen van tijd heb? Wat ik natuurlijk ook heb? Maar soms is in geen velden of wegen een voertuig te zien en toch staan die Koreaantjes netjes op de stoep te wachten. Ik duwde soms er wel 'ns eentje van de stoep af om te kijken naar zijn reaktie. In plaats dat ze tegen me schelden gaan ze zich verontschuldigen? Aaaaaaaaaaah!! Ik ben echt gemeen. ;)

Ik moet overigens zeggen dat de politie agenten die er lopen niet zozeer veel gezag uitstralen, jonge broekies, maar door dat ze in iedergeval aanwezig zijn heb ik ook geen enkel moment het gevoel gehad dat ik me onveilig voelde. Ook in de metro's  geen enkel onveilig moment gevoeld.

(Wederom eten besteld maar geen idee wat ik zou krijgen)

(Vegetarisch voor Kai)

(Dit had ik besteld, rechts zie je sla bladeren, die vul je als 'n wrap met wat de rest op tafel ligt en in je mond proppen (met stokjes) Yammie)

Seoul schenkt veel aandacht aan de touristen. Buitenom de City Tour Bus die er rond rijdt en je naar alle sightseeings brengt staat ook veel in het Engels aangegeven. Vele Koreanen spreken een beetje Engels, goed genoeg om informatie van te krijgen. Overal vind je en krijg je city maps, metro maps of andere informatie die je maar nodig zou kunnen hebben. Ik heb veel in restaurantjes gegeten waarbij voornamelijk alleen locale mensen komen. Ik wist van te voren niet wat ik op mijn bord ging krijgen. Inderdaad een suprise menu. Goedkoop en lekker. Al met al kan ik je Seoul (Soel door Koreanen  uitgesproken) aanraden. Ik zak nu via de kust langzaam af naar het zuidelijke gedeelte van Zuid-Korea.

So far totally no complains.

Dinsdag 26 april 2011, Sockho

 

Vandaag met Kai een ontbijtje gedaan in "Paris Boutiqe" ofzoiets daarna heb ik de metro gepakt naar de bus terminal waar vele bussen vertrekken voor verschillende bestemmingen door heel Zuid-Korea. Ik heb totaal geen notie van tijd maar bij toeval kwam ik 5 minuten voor vertrek in de busterminal aan voordat de bus naar Sockho zou vertrekken. Wat 'n geluk. Ik had overigens wel begrepen dat er om het half uur een bus zou vertrekken. Buskaartje Seoul - Sockho 14.100 Won (8,90euro)


 
In de bus zat ik naast 'n Canadees die van oorsprong Koreaan is. De Koreaan vertelde me leuke feitjes en interessante do's and dont's Hij belde ook al ff naar m'n hostel die ik op het oog had of en vroeg er nog een kamer vrij was en of de hostel dicht bij de busterminal zou zijn.  Echt zuper aardig. Inderdaad nog geen 5 minuten lopen vanaf de busterminal naar m'n hostel.

House Hostel Voor 20.000Won (12,64euro) Een n persoonskamer met eigen ligbad, een twee persoons bed die ik kan elektrisch kan verwarmen (?) met tv, koelkast, met gratisj internet, gratisj laundry, gratisj ontbijt. Oh my God, wat goedkoop jh? De eigenaar is een Engelssprekende zeer jonge Koreaan. Onwijs aardig! Ik heb tegelijk voor 3 nachten gereserveerd.

Uit mijn Lonely Planet van Korea haal ik alle informatie die ik nodig zou kunnen hebben voor het bepalen van mijn reisroute (welke plaatsen zijn interessant om te zien) waar kan je goed en goedkoop overnachten, hoe kom je of ga je naar een airport, van de zeker grote plaatsen staan alle straatmappen van het centrum erin. Wat zijn locale gerechten wat je moet proeven, diverse restauranten zijn vermeld. Busterminals. Telefoonnummers van ambassades, kleine woordenboek. Zoals ik al eerder had vermeld bij mijn voorgaande reizen. De Lonely Planet is mijn reisbijbel. Alle informatie die een reiziger nodig heeft haal je uit de LP.

Morgen een chill dag. Mede ook door de regen die hier met bakken naar beneden komt. Hellooow?? Go away and move to Holland where you belong raindrops  Donderdag wil ik naar de spa, totally in de relax mode. 

So far? Very ontspannen!!!

 

Donderdag 28 april 2011, Sokcho

 

Vandaag een dagje Spa&Sauna gedaan. Eerst 's ochtends wat informatie gevraagd aan Bruce Lee. Wat ik natuurlijk belangrijk vind zijn de gewoontes van de Koreanen te respecteren. Het is dus belangrijk om te weten of ik met of zonder badkleding de sauna in moest. Bruce Lee vertelde mij dat je naakt de sauna in gaat want mannen en vrouwen zijn gescheiden.Bruce Lee vroeg direkt aan mij is het in NL niet gescheiden dan? Ik zei, in Nederland is alles gemixed. Nou je had die ogen van Bruce Lee moeten zien? Woooooow? Holland h? Wooooooow. Evelything mixed? Woooooooow. Yoe sie man? You see evelything? Yep I see everything even sometimes I don't see nothing. Nou die grap begreep Bruce Lee niet. ;) Maar het idee sprak hem wel aan. Naakte vrouwen zien in de sauna. Z'n ogen werden groter bij de gedachte en z'n hand naar z'n mond alsof hij iets 'stouts' had gedaan in combinatie met hihihihi, je zag hem daarna dromen en staren. Oh my God, je kon me van de grond rapen. Ik kwam natuurlijk niet meer bij van het lachen. Stelletje preutse Aziaten.

(Bruce Lee)

Anyway. Ik wist dus op deze manier dat je gewoon naakt de Spa in kan. Ja, uh je zou maar in je blote tampeloerus een sauna binnenlopen en de rest zit daar in hun Hello Kitty badpakje? Maar goed. Met bus 3-1 richting de Spa center. Uhm hoe laat gaat bus 3-1?

(Uhm hoe laat gaat de bus?)


Enmaal in de Spa center aangekomen kostte het me 7000Won (4,41euro). Inderdaad de vrouwen worden van de mannen gescheiden en in de kleedkamer alleen maar vrouwen.

Enmaal butt naked loop ik naar de entree tot de Spa, jammer dat ik geen foto's kan maken, of misschien eigenlijk maar beter. Maar als dit het paradijs voor de mannen zouden zijn met allemaal naakte maagden in de hemel? Schiet dan jezelf maar nog 'n keer dood dan! Ieeeeeeeuw. Allemaal oud, dikke pakken shaggies, tepels tot aan de navel. Oh my God. Ik was denk ik echt wel de jongste, met de grootste tieten, kale punani en met tatoo's.

Maar goed. Wat 'n drukte daar binnen jh? Werken die vrouwen niet ofzo? Het is niet echt een Spa center zoals wij die in Nederland hebben. Ik vind het meer 'n badhuis, zoals in Istanbul, Turkije in de Hamam. Een ruimte met stoeltjes waarbij je jezelf voor 'n spiegel eens goed kan wassen of laten wassen door je moeder/vriendin/zus. Ik heb 6 baden geteld. Zowel koud als warm. Welgeteld 2 sauna's waarvan ntje 85graden en ntje 38graden (?).

In de sauna van 85graden was ik goed aan het zweten en lekker ontspannen en natuurlijk m'n ogen uitkijken want elke keer dacht ik en nu eindelijk komt er een vent binnen maar die ouwe Koreaantjes gaan op een gegeven moment op mannen lijken. Mjah, als je wat lager kijkt zie je dat het th echt een vrouw is. Oh my God? Ik ga ook zo worden. Ieeeeeeeeeeeeeeeuw!!!!

Andere chickies hadden een soort van een halve kop bij zich en plaatste op haar lichaam wat dan vacuum zoog. Wat daar de bedoeling van is weet ik niet? Andere chickies die gingen oefeningen doen. Strek oefeningen voor de duidelijkheid. Ook dat ben ik niet gewend in de sauna. Ik wil eigenlijk alleen maar liggen en stil zijn. Nee, nee dit is niet wat ik zocht. Ik zocht echt rust en stilte. Dus na 1,5uur ik was wel op en top schoon ging ik mijzelf weer aankleden. Eerst in erg hete bad liggen dobberen, douchen, lauw bad, douchen, sauna, douchen, straal bad (m'n aarsje gestraald) douche, dompelbad, douche, hete bad, douche omkleden. Mjah, voor die 4euro was het wel leuk om ff weer in de sauna te zijn. In Nederland ben ik er ook met regelmaat te vinden maar de Koreaanse sauna's is dus niet te vergelijken met onze sauna's.

Uiteraard daarna gegeten. Dit keer iets van kip. Ik heb al in geen weken kip op dus dat smaakte goed. Onderweg langs het centrum gelopen. Ik weet niet of ik het al verteld had? Maar in Korea en ik word er DOODMOE van, elke ruimte die je ergens binnenkomt (op winkels na) moet je je schoenen uit doen. Nou heb ik schoenen met veters. Oh my God, dat ik nog niet door m'n rug ben gegaan? Schoen aan schoen uit schoen aan schoen uit! Ik was er helemaal klaar mee. Hierna nog 'n land waarvan ik weet dat je daar ook altijd je schoenen uit moet doen. Heb ik nu schoenen gescoord voor 9euro waarvan ik alleen maar m'n  hiel hoef te lichten om m'n schoenen uit te doen. M'n oude schoenen zijn de vuilbak in gegaan,..............

(Kip)

(Hello nieuwe schoenen, daaaag oude schoenen)

Nou al met al een 'verwen' dag. Morgen zak ik verder af naar het volgende plaatsje Gangneung. Nu even slaapje doen.

(Ik dagdroomde: Als iemand nou 'ns 'n miljoen op m'n bankrek. zou storten zodat ik de eerste jaren door kan blijven reizen,..........)

So far? Very clean ;)

Vrijdag 29 april 2011, Gangneung

Vandaag weer een stukje afgezakt aan de Oostkust van Sockho naar Gangneung. Volgens de Lonely Planet zijn er diverse hotels nabij de busterminal. Nou mijn hotel was een 'Love motel'. Oh my God? De plafonds hebben rode lampjes, alles is onwijs strak ingericht en de tv is
nog groter dan mijn tv scherm thuis en eerste kanaal wat opkwam was natuurlijk een *****kanaal. Overigens wel gecensueerd. Je ziet alles en alle bewegingen maar geen flamoesje en ding dongetje. Booooooooooooooooooring!! ;)

Voor de mensen die uit 'n ei komen? Love Motel is een motel waar bij je kamers ook per uur kan huren als je zin hebt om met je a.s. ex-vriendin wil liggen douwen.

De busreis duurde een uur. Als je echt wil kan je heel Zuid-Korea in n dag van top tot teen afreizen. Dat is uiteraard niet mijn bedoeling. In de busterminal toen we aankwamen heb ik nog 'n hapje gedaan. Ik heb maar wat aangewezen maar dit keer naar iemand z'n tafel. Daar zag ik sushi liggen. Doemijdiema,......;) Buiten wilde ik bij de Touristinformation de weg vragen in de richting naar mijn motel. Mjah h. 12-13u lunch stond op
het raampje. Kutjecola. Heb ik weer? Want uiteraard stond ik exact 12.u voor haar raampje te kloppen?

Ik dacht dan maar aan n van mijn look-a-like-moeders vragen die daar rond liep. Aaaaah so lief die vrouw. Ze heeft eerst m'n Lonely Planet gelezen. Toen Motel gebeld, vermoedelijk om te vragen wat de locatie is van de motel. Toen heeft ze mij bij m'n hand gepakt en een stukje in de richting gelopen waar ik wezen moet. Echt aardig. Nou inderdaad nog geen 5 minuten wandelen van de busterminal. Ik ga hier 2 dagen chillen. Even wat bijslapen. Ik ben moe jh. Ongewoon. Moe van het nix doen zou je bijna denken?

Ik had overigens gister naar Nederland gebeld via Skype. Buitenom dat ik al een account had heb ik een tegoed gekocht waarbij ik voor 2cent per minuut naar een vaste telefoonlijn in Nederland kan bellen via m'n laptop of Iphone. Dus tippie voor de mensen die op reis gaan en graag contact willen houden met het thuisfront. Waar ik me dan ook bevind op de wereld zolang ik maar een Internetverbinding hebt. Want Skype gebruikt hiervoor wel een Internetverbinding. Met de Iphone kan ik ook gratis Viberen naar andere Iphone gebruikers. Ik had n van m'n broers aan de lijn en hij vroeg of ik echt in Moskou stond zo goed was de verbinding. Uiteraard heb je ook andere mogelijkheden om via Internet contact te houden met NL maar Ibu, m'n moeder heeft geen computer en gelukkig dan nog wel een thuis telefoon met draaischijf ;) dan is Skype met z'n 2cent per minuut wel een uitkomst.

Trouwens ook vandaag kijkt Korea kijkt naar de trouwerij van Willie and Katie. Als ik William en Harry zie moet ik altijd aan Diana denken. Mja wie niet? Ik zag ook koorknaapjes daar heb ik tegenwoordig ook andere beelden van, ik snap nu beter hoe het kan dat die jongetjes zo hoog kunnen zingen. Prins Charles en oger Camilla worden er ook niet knapper op.  Ik weet niet of vanuit Nederland ook vertegenwoordigers in Engeland zitten? Mooie kerk trouwens. Mjah, als ik dan zou trouwen? Is het nog niet zo'n slechte locatie ;) Zag ik nou Diana ook nog in het publiek zitten of zag ik dat verkeerd? Ik geloof nog altijd dat zij dood is gewaand maar still alive and kickin' is.

http://videos.webs.com/player.swf?file=230988454&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/suusgoessouthamerica/zuidkorea2011.htm&r=0.7865851328950189&s=t&ext=.flv


So far in the very very relax mode in de Loooooooooooove motel ;)

Kanneginnedag 30 april, 2011 Gangneung

Ik heb weer 'ns pech vandaag. Ik moest (wederom) gaan pinnen. Ik heb echt geen idee waar al het geld aan op gaat? Dan vermoedelijk th het eten want dat doe ik hele dagen. Ik naar een KB bank, dat zijn de enige banken met Global ATM, pinautomaten voor onze bankpassen. Zo heb ik in Seoul en Sockho ook bij deze bank gepind. Met nog 10.000Won (6,31euro) left over in m'n broekzak sta ik vol goede moed bij de pinautomaat. "Sorry this card can't be used again". Ik dacht natuurlijk fukkeduk? Nee h? Wat nu weer? Gelukkig heb ik nog 'n bankpas bij. "Sorry this card can't be used again". Ok? Nu begon ik toch wel 'n beetje warm te krijgen. Mmmh? Misschien dan maar m'n creditcard? Daar kreeg ik een melding in het Koreaans?

Paniek, paniek, paniek. Het is vandaag zaterdag dus de bank zelf is gesloten. Gelukkig stond er een 'bewaker' (incl. pipa) daar rond te banjeren dus ik trok tegelijk aan zijn (veiligheids)vestje? Ik zeg luister gast? Je gaat me doekoes geven? Want anders kan ik niet eten? Om een heel lang verhaal kort te houden want uiteraard spreekt hij alleen Koreaans. Belde hij een soort van service desk en die man sprak regelijk Engels maar kon mij niet verder helpen. Aan de ATM ligt het niet. Vermoedelijk ligt het aan jouw bankpas kreeg ik te horen.

Paniek, paniek, paniek. Mmmh, wel errg toevallig alle 3 mijn bankpassen dus? In dat porno hotel waar ik momenteel zit gebruiken ze 'n sleutel die ik in een speciaal (activeer-tv-pornokanaal-licht-ijskast-watermachine) kastje moet stoppen op het moment dat je je hotelkamer binnen komt. Misschien dat de sleutel erg magnetisch is en die ik per ongeluk langs m'n bankpasje mapje had gehaald? Don't know? Er ging erg veel door
me heen op dat moment maar op n of andere manier toch ook ineens kalmte. Ik ging niet helemaal uit m'n plaat tegen die man ik dacht alleen maar terug naar m'n hotel en een plan de campagne maken.

Enmaal terug in m'n hotel heb ik de ABNAMRO (mijn bank) met Skype, yihoooooooooew wat een uitvinding gebeld. Daar werd ik geholpen
door een slaperige call-center medewerker. (ik belde rond 06.00ur Nederlandse tijd) Nadat ik m'n hele hebben en houwen aan priv gegevens moest vertellen ter verificatie kreeg ik te horen dat er in iedergeval vanuit NL gezien geen problemen zijn met m'n bankpas. Ik dacht zelf al zoiets want wel erg toevallig alle 3 mijn bankpassen dan? Wat ik kan doen volgens hem is maandag bij de KB bank aan de toonbank gaan cashen op vertoon van mijn paspoort. Of terug gaan naar de KB bank waar ik de laatste keer had gepind waar het wel lukte.

Mjah, dat is een risico want die busreis terug naar Sockho kost me 7100Won(4,48euro) enkele reis en dan weet ik dus niet zeker of het daar werkt. Mijn plan is dan ook om nog 'n nacht in Gangneung (hotel is uiteraard vooraf betaald) te blijven en morgen  door te reizen naar de volgende grote stad, waar ook een KB bank zit om daar te proberen bij de pinautomaat. Mocht het daar niet lukken dan maandag cashen bij de bank zelf.

Wat 'n gedoe jh? Nu kan ik de hele dag niet eten? Nou jah? Dat is echt wel ramp van grote omvang!!! ;) Ik heb nog 4200Won te spenderen. Want enkele reis naar m'n volgende bestemming is Samcheok en kost 4800won. Heb ik weer hoor? Nu is de Internet verbinding in m'n hotelkamer er gewoon eigenlijk niet, ik moest met m'n Iphone uit het raam hangen om maar 'n streepje wifi  te ontvangen wat gelukkig wel gelukt was. Waardoor ik kon Skype-bellen met NL. De Wifi die trouwens niet van het hotel afkomt maar van de locale provider in de stad. In Zuid-Korea is het echt wel smart om je smartphone mee te nemen want je ontvangt in iedergeval in de grote plaatsen gratis wifi (Iptime).

So far? Hungry and broke ;) 

Zondag 1 mei 2011, Samcheok

Terwijl jullie lekker aan het slapen waren nadat je Kanneginnedag had gevierd reed ik met de bus van Gangneung naar Samcheok. Wederom een stukje aan de Oostkust afgezakt. Ik had n grote reden om naar Samcheok af te reizen. Uhm, eigenlijk twee redenen. Pinnen bij de KB bank. Zoals je ziet is het gelukt. De andere reden is dat ik perse naar een park wilde. Het is een nog niet zo'n bekende park in Europa. Je kan het een beetje vergelijken met de Paaseilanden...........

Ik ga je eerst een verhaal vertellen.
Heel heel heel lang geleden was er ooit eens 'n jong meisje wat zeewier uit de zee aan het halen was. Echter het werd vloed. Haar vriend kon haar niet meer redden. Ze stief als een maagd in de zee. Zij was hier boos over en sprak een vloek over de stuk zee die haar leven had ontnomen. Hierdoor waren er geen vissen meer in de zee. De vissers vingen geen vis en ze konden maar n ding doen? Een penis sculptuur in de richting van de zee maken om haar te eren/bevredigen. Met als gevolg,....... ik heb ze niet allemaal geteld. Wel van bijna alle penissen een foto gemaakt. Oh my God dat waren in iedergeval meer dan 100,....

It's like Disneyworld ;)

(Welkom in de Penis Park)

(Naam vh park)

(De stomme trut waarover het gaat ;)

(Zo stonden er vele vele vele vele in het park)

(Van deze waren er 12, die ook gelijk staan tot de 12 dierenriem, Zodiak)

(De zee waarover het gaat)

(Die wijven giegelen joh? Echt niet normaal en hun mannen liepen er maar stilletjes naast,......;)

(De visser die aan het bidden/eren is)

(Tsjah,...what can I say?) 

Filmpje in de Penis Park

http://videos.webs.com/player.swf?file=231176426&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/suusgoessouthamerica/zuidkorea2011.htm&r=0.35621911896740593&s=t&ext=.flv

Maandag 2 mei 2011, Samcheok

 

Vandaag een dagje 'niets' gedaan. Ik moet die knop omzetten dat ik de tijd heb. Nog steeds niet van bewust. Meestal als je op vakantie bent dan wil je zoveel mogelijk zien en doen maar m'n (reis)tempo moet bij mij wat lager. Ik doe m'n best. Dus nadat ik 10 uur had geslapen ben ik in de loop van de ochtend naar de markt geweest.  "Samcheok Central Market". Ik heb  4 paar sokjes gekocht. (2000Won - 1,26euro) M'n huidige sokken waren echt niet meer wit en ontzettende bebloed vanwege m'n newe schoenen. Lekker gevoel in de hiel, ken je dat? Ook heb ik wat te eten gekocht. Vandaag geen restaurantjes. Gewoon in m'n motel opgegeten.  Vis, groente en brood. Lekkah. Vandaag ook veel praktische zaken geregeld. Laat ik nou een (love)motel hebben gekozen  waar een computer desktop in de kamer staat. Heb ik nog niet in andere hotels gezien?

Op de achtergrond tv aan But oh my God een kanaal met alleen maar CSI. Ja, ik weet het? Half Nederland zweert erbij?  Ik heb er echt niets mee. Moorden die binnen een uur opgelost worden? Yeh shure. Vanuit m'n ooghoek zag ik hoe een  'detective' een sinasappel analyseerde en kon zien aan welke kant van de sinasappel de kogel binnen kwam?  Mjah, sorry hoor? On the otherhand al die andere 98 kanalen is Koreaans. De hele dag porno horen van de porno kanaal is ' op een gegeven moment ook boring!! ;)

Anyway. Ik heb alle zaken geregeld die ik wilde regelen en/of afhandelen. Wat moeten we tegenwoordig toch zonder Internet. Alle apparatuur is ook weer opgeladen. Nagedacht over m'n volgende bestemming, Busan. Ook een grote stad in het Zuiden van Korea. Nagedacht over Japan. Ik denk dat ik toch de oversteek maak naar Japan. Uiteraard ga ik niet naar het rampgebied  "Fukoshima" ik probeer alleen maar in het zuiden rond te reizen voor zolang dat  mogelijk is. In Seoul vroeg 'n Japanner aan mij nadat ik hem vertelde dat ik vermoedelijk ook naar Japan wilde of ik
al eens ervaringen had met aardbevingen? Nou ja zeg? Is dat je eerste vraag die je stelt aan een toerist die naar je land wil afreizen?. Luister ff pannekoek? Mij maak je niet bang spleetoog! ;)

Ik heb trouwens de foto's wat verkleind. Ik zag vandaag op de desktop computer pas hoe groot die foto's bij jullie op de computer binnen komen. Sorry 

(Op de markt is je Won een daalder waard)

 

(Druiven)

 

(Hoe verser kan je je vis hebben?)

 

(Gedroogde vis)

(Soortje van babao broodje)

(Hmmmm, allemaal lekka)

 

(Gedroogde visjes)

(Soortje van popcorn maar dan anders)

 

(Natuurlijk ook gewoon plantjes)

(Plantjes)

 

(Schelpen met vruchtvlees, dit voor de duidelijkheid)

 

(Kuikentjes)

(Een hele grote octopus, alive and kicking overigens)

 

(Gedroogde visjes en verse groente)

 

(Paddo's en andere lekkernij)

http://videos.webs.com/player.swf?file=231335167&pv=1.0&prem=t&page=http%3A//www.freewebs.com/suusgoessouthamerica/zuidkorea2011.htm&r=0.0775028654945974&s=t&ext=.flv

(Voor 20.000Won = 12,63euro ging ze hem voor me killen en dan in de pan, nou dus echt niet gedaan )

So far het is fijn om in Korea te zijn ;)

Woensdag 4 mei 2011, Busan

Vanochtend om 10.10uur de bus gepakt bij de busterminal naar Busan. Busan is de 2e grote stad in Zuid-Korea. Uiteraard Seoul de hoofdstad is de eerste grote stad. Ziet er gaaaaaaaaaf uit zeg! Wow. Was een rit van 4 uur. Ik dacht in eerste instantie 5 uur. Ja h mijn Koreaans is niet zo denderend. Eerste anderhalf uur lekker muziek geluisterd op de Iphone daarna hebben we bij een wegrestaurantjes wat gegeten en niet lang daarna viel ik in slaap totdat de buschauffeur iets over de microfoon wat leek op rappen maar vermoedelijk aankondigde dat we bij de Express Bus Terminal waren gearriveerd. Wow, dat was snel gegaan! Eerst het kwijl van m'n gezicht gesmeerd en m'n haren wat gefatsoeneerd en toen op zoek of naar 'n taxi of de metro. Ik dacht vandaag lekker makkelijk. Ik ga voor de taxi. Brengt me exact voor de deur.

Nu zit ik in dan in Blue Backpacker Hostel. Voor 20.000Won (12,54euro) per nacht. Dorm, breakfast, internet, centraal gelegen, laundry service en een aardige eigenaresse. Ze heeft punten bij me gescoord. Ze vroeg waar ik vandaag kwam. Ik zeg altijd "the Netherlands" in plaats van Holland, waarom weet ik niet? Klinkt mooier denk ik? Ze vroeg toen maar je bent niet van origine Nederlander? Ik zei dat klopt, mijn ouders zijn beiden afkomstig uit Indonesie. Ze zei toen: "I thought so? You're more relaxing than other Dutch people". Is dat een compliment of wat?

Ten eerste ben ik van nature al relaxing ;) Ik sta nog altijd met een glimlach op en  ga met 'n glimlach naar bed. Because Oh My God? I'm doing a worldtrip baby!!!! Ik had ff 'n moment van gelukzaligheid jongh! Ik weet overigens niet wat Jin (zo heet de eigenaresse) precies bedoelde hoe andere Nederlanders zijn? Wellicht dat ze tegelijk beginnen met afdingen van de hostel kamer???? ;)

Donderdag 5 mei 2011, Busan

Ja vandaag wederom iets gedaan wat ik kan afvinken op mijn "to do list". In Busan heb je (wederom) een enorme grote vismarkt. Maar op de vismarkt heb je ook 'restaurantjes' waar je dus eerst je vis kan uitzoeken en daarna wordt het voor je klaar gemaakt. Ik als vis liefhebber, overigens ook delen van varkens en koe voor de duidelijkheid, heb gehoord dat het eten van een  levende octopus best wel lekker is. Nou je snapt wel dat ik dat wel eens wilde proeven,...

 


Inderdaad? Ik kan je vertellen dat het best wel lekker is. Het smaakt niet naar de zoute zee ofzo? Het smaakt natuurlijk ook niet naar kip, zoals alles naar kip smaakt maar meer een sappig zacht stuk vis. Ik heb wel goed gekauwd zoals je misschien op het filmpje kan zien. Ik had begrepen niet tegelijk gaan slikken want je kan erin stikken. De octopus zuignapjes bleven zuigen op m'n bord waardoor het ook soms moeilijk werd om met stokjes het eraf te pulken. Al met al vond ik eigenlijk wel lekker. Daarna heb ik wel de hele middag met pijn in m'n buik rond gelopen. Ha ha natuurlijk niet!!!!

Busan stad is echt top!! Ik vind het eigenlijk nog leuker dan Seoul. Mijn hostel zit praktisch in het centrum, echt helemaal top! Veel te doen en te zien en te eten!! Ik blijf in iedergeval tot en met zondag. Zondag wil ik de oversteek naar Japan maken. Daar moest ik eerst nog het 1 en ander voor regelen en goed over nadenken. Een plan van aanpak zoals dat dan heet. Want gaan reizen in een land wat net aan het bijkomen is van een natuurramp zit misschien helemaal niet op toeristen te wachten en wat voor risico's kan ik oplopen.

Uiteraard heb ik gewacht totdat definitief werd verteld dat de kerncentrale in Fukushima geen gevaar meer zou kunnen opleveren. Hier en daar een aardbeving daar kan ik mee leven maar een kernramp niet,....(letterlijk ;) In maart was ik voornemens om een Japan Rail Pass aan te schaffen daar had ik vanaf gezien omdat ik niet wist hoe het in Fukushima zou aflopen. Een Japan Rail Pass is een treinpas waarbij je onbeperkt met de trein door Japan wil gaan reizen. Ik wil maximaal 14 dagen in Japan blijven, dus ik heb een JRP gekocht voor 14 dagen. Kosten 368euro via http://www.japan-rail-pass.com/train-japon/. Je kan de JRP  niet in Japan zelf kopen en is speciaal voor toeristen. Ik heb de pass online gekocht en als het goed is wordt het morgen door FedEx afgeleverd in m'n hostel. Ze leveren overal ter wereld af. Grappig dat je post ontvangt op je vakantieadres,....

Dus ja, plan naar Japan gaat door! Ik blijf wel voornamelijk alleen in het zuiden en uiteraard Tokyo. Als je naar Japan gaat vind ik dan moet je op z'n minst Tokyo hebben gezien. Fukushima ligt wat in het noorden van Japan en ik zal daar zoveel  mogelijk uit de buurt blijven. Ik zal daar ook niet gaan duiken in de Japanse Zee of Nuclair Sea waarschijnlijk nu,....

Vanochtend aan de ontbijttafel moest ik ook weer 'n beetje lachen. Ik zat met 2 meiden uit Maleisie te ontbijten en uiteraard de standaard vragen, where you from? where your heading to? and how long is your holiday? Dat laatste is altijd zo leuk om te vertellen en het verveeld nooooooit!! Ik bouw dan ook nog 'n beetje de spanning op en uiteindelijk vertel ik dat m'n  wereldreis minimaal 10 maanden zal zijn. Die gasten vallen bijna allemaal van hun stoel je kijkt dan naar een bek vol met brood want hun mond valt open en lijkt ook of ze die niet meer dicht krijgen? Echt geweldig!! Echt zielig,...2 weeks holiday!! ;)

 

(In Busan weer 'n ander syteem voor het kopen van kaartjes voor de metro. Wat gedroogde visjes hierboven)

 

(Jagalchi is de grootste vismarkt van Korea. Waar je dus ook je vers gekochte vis(sen) direkt kan laten bereiden om het aan tafel op te eten)

 

(De wat grotere octopussen, ik heb een babietje gekozen en n of andere zwarte vis. Naam ben ik vergeten)

 

(Stond ik daar met m'n slippers op een vismarkt, wondjes aan m'n voet, ieeeeeeeuw!! Vers gemaakt koekjes in een vorm van een vis)

 

(Mosselen, ons wat meer bekend maar de mosselen zijn hier een stuk groter!!!)

 

Wat dit nou precies is? Ik heb echt geen idee!!

 

(Met de metro weer naar Busan station, daar heb je echt alles, trein/metro/bus en een grote shoppingmall voor toeristen)

 

So far? Beetje hongerig zo'n baby octopusje vult niet echt? ;)

Zaterdag 7 mei 2011, Busan

Vandaag toch echt iets helemaal te geks gedaan. Bij het doorspitten van de Lonely Planet van Korea zag ik dat je in het aquarium van Busan met haaien kan duiken. Dat aquarium is niet zomaar een aquarium maar echt een dikke vette (commerciele) met 100-den flora en fauna in het water. Waar 'n hoop toeristen en Koreanen zelf opafkomen om te kijken naar de pinguins, de roggen, de haaien en vele andere water species! Ik heb me vorige week aangemeld via hun website. Vandaag was het dan eindelijk zover met m'n 2 matties Travis en Liam.

Een maand voor m'n vertrek heb ik een onderwatercamera gekocht nou die kreeg z'n vuurdoop! Gelukkig was de onderwatercamera echt waterproof!! Maar oh my God? Eigenlijk heb ik geen woorden, ik viel van de ene verbazing naar de andere verbazing, natuurlijk in m'n broek gepiest van angst ;) Eigenlijk snap ik nog steeds niet waarom de haaien ons niet aanvielen? Inmiddels weet ik wel dat haaien in principe geen mensen aanvallen maar jah, blijft toch altijd een risico? 

Rickyyyy, Shakyra en Pablo Escobar,..........

(Het-alles-is-ok-teken)

(Deze moddafokka zat echt nog geen halve meter boven me man!!! 

(Oh dirty bad bad bad turtle)

Ik kan wel heel stoer zeggen dat het me niets deed maar ik heb echt nog nooit van zo dichtbij, echt heeeeel dichtbij naast een haai gezwommen. Blacktip, whitetip en greynurse sharks!!  Helemaal toppie en zeker een aanrader. De duikinstructeur Michael is echt te grappig. Heel relaxed verder. Minpunt is dat ik natuurlijk zijn instructies moest opvolgen, niet mijn handen uitsteken, geen Jackass bewegingen, bij je buddy blijven.
Zucht, allemaal dingen wat ik onderwater juist wel doe. Jeetje, beetje vrijheid th? Arme Michael, hij zei achteraf, om jou heb ik de meeste zorgen gehad want ik was je constant kwijt! Ja h weet je hoe snel een haai zwemt en hoe lang het duurt om de haai een beetje mooi op de film te krijgen?

Daarna heb ik nog veel gechilled met m'n reismatties. Je kent dat wel? Bieren, shoppen en owja ik zou het bijna vergeten. Vandaag ben ik naar Spa land geweest. Spa land heet niet voor niets Spa land want het is de grootste Spa Center van de hele wereld. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf dat het daar was??  Echt no way te vergelijken met de andere Spa waar ik in Korea ben geweest. Wel dezelfde volk. Plagge schaamhaar, enorme grote tepelschotels en tanden poetsen doe je ook in de Spa Center. Echt helemaal top jh. De dames en heren zijn wederom gescheiden en ik ben dan ook de jongens kwijtgeraakt. Trouwens ook onwijs goedkoop de entree van Spa land. 14.000Won =(8,90euro). Ik had zelfs het dubbele ervoor
over. Onwijs veel baden, veel sauna's, relaxruimte, dvdruimte, yellowroom en weet ik veel wat voor rooms allemaal. Mijn plan was om zondag de oversteek naar Japan te maken, dit wordt waarschijnlijk dinsdag of woensdag. Dinsdag is Boedda namelijk jarig. BIG Boedda party, je snapt zeker wel? Dus ff kijken hoe ik het allemaal in m'n schema kan krijgen,....

Pakket van FedEx is ook reeds aangekomen. Daar zat inderdaad mijn JapanRailPass in . Toevallig lig ik nu op 'n kamer met 'n Nederlander die net uit Japan komt reizen dus die ga ik morgenochtend uithoren. And Oh My God? Een jonge Japanner was gaan douchen maar hij was zijn douchecrme vergeten, komt ie met 'n ontbloot bovenlichaam de kamer binnen. Mmmmmmmmmh, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai, you want my Dovecrme? Mmmmmmmh,....rrrrrrrrrrrrrrrr,......grrrrrrrrrrrrrrr!! So baby? What's your name? ;)

So far? Totally no complains !!!!!!!!!!!!

(Mr. and Mrs. Bunny)

(Dooooooooooooooooooorst!!!)

(Het is zo'n Luis Vutton Mall, weet je wel? Al die loaded people ons checken? Wat doen die blanken dan?)

(Busan by night)

 

Maandag 9 mei 2011, Busan

Vandaag n na laatste dag in Korea. Damn, ik ben hier veels te lang gebleven, ik dacht dat ik ongeveer 2 weken hier zat maar bij het terug kijken van m'n eigen verhalen zag ik dat ik inmiddels al bijna 3 weken hier zit. Blh, tijd is echt onwijs snel gegaan, gaat de tijd ook zo snel met werken Hilde? ;)
Vanochtend met de metro naar de haven gereden. M'n ferry ticket voor morgenochtend gekocht voor 115.000Won (73euro). In ongeveer 3 4uur vaar je de Japanse Zee over naar Fukuoka ook een havenstad in Japan. Ik heb gekozen voor de "Beetle"  een hydro iets boot. De 'normale' Ferry kost 90.000Won (57euro) maar die doet er ongeveer 7 9 uur over. I have a need for speed  but a hate for flying,...........;)

Maar h? Korea? Wow wat 'n fascinerend land. Ik ben alleen bang dat ik dat straks van alle landen ga zeggen waar ik m'n verhaal mee ga afsluiten. Ik vond het echt helemaal te gek. Eten goed, mensen goed, sightseeing goed, alles goed! Ik zou bijn tegen iedereen zeggen als je van Thailand houdt (als land en niet voor de vrouwen?) bezoek dan eens ook Korea. Ik heb nog niet  getelebankierd maar ik denk dat ik ongeveer 800euro kwijt geweest moet zijn voor m'n verblijf van bijna 3 weken. Dat is dus verblijf, eten, en transport, sightseeing en do-stuff.

Op naar de volgende avontuur een nieuw land met nieuwe mensen, nieuwe regels, nieuwe gewoontes en zoals je weet het belangrijkst? Eten!!!!!!
Ennh als er iemand is die de tijd voor me in de gaten wilt houden? Ik moet voor 24 mei in Tokyo aankomen,......

Groetjes uit het zeer regenachtige Zuid-Korea